Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen auttaa talouden kuntoon

Nykyään puhutaan paljon lainojen yhdistämisestä. Lainojen yhdistäminen on käytännössä sitä, että otetaan yksi suuri laina, jolla maksetaan aikaisemmat pienet lainat pois. Sen jälkeen maksetaan vain sitä yhtä suurta lainaa.

Mitä etuja saavutetaan lainan yhdistämisellä?

Lainojen yhdistäminen hyödyttää, kun on monia pieniä lainoja päällekkäin. Kun korkeakorkoiset pienet lainat saadaan maksettua pois, korkomenoissa ja muissa kuluissa säästetään. Lisäksi on yksinkertaisempaa maksaa yhtä suurta lainaa, kun tarvitsee asioida vain yhden tahon kanssa.

Onko yhteishakijasta apua yhdistelmälainan kanssa?

Yhdistelmälainaa voi useimmiten hakea myös yhteishakijan kanssa. Yhteishakijalla tarkoitetaan esimerkiksi aviopuolisoa. Yhteishakija helpottaa yhdistelmälainan saamista. Myöskin lainaehdot ovat usein paremmat, kun lainaa on haettu yhteishakijan kanssa.

Mitä lainan hakemisessa kannattaa ottaa huomioon?

Lainaa kannattaa hakea rauhassa ja verrata eri lainatarjouksia. Useimmiten lainatarjouksen kysyminen ja niiden selaaminen on täysin ilmaista. Netissä on paljon palveluita, jotka välittävät eri nettipankkien rahoitustarjouksia. Eri pankkien välillä on eroa esimerkiksi siinä, kuinka suurta lainaa voi saada sekä lainaehdoissa ja tietysti korossa.

Onko yhdistelmälainan saaminen mahdollista, jos on maksuhäiriömerkintöjä?

Lainan saaminen on useimmiten mahdotonta, jos on maksuhäiriömerkintöjä. Pankit eivät nimittäin myönnä lainaa sellaisille henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintöjä. Maksuhäiriömerkintää pidetään merkkinä siitä, että ei ole onnistunut hoitamaan raha-asioitaan vaaditulla tavalla. Lainojen yhdistäminen on hyvä keino välttyä maksuhäiriömerkinnältä.

Miten yhdistelmälainalla voi välttää velkakierteen?

Yhdistelmälainalla kannattaa katkaista velkakierre mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Velkakierre voi syntyä useasta pikavipistä tai kulutusluotosta, kun niissä on erittäin korkea korko. Myöskin omassa elämänhallinnassa saattaa olla ollut ongelmia. Tulopuoli ei välttämättä ole ollut kunnossa. Velkakierteessä entistä lainaa joudutaan hoitamaan aina vain uudella lainalla. Lopulta korkojenkin maksaminen muuttuu mahdottomaksi. Yhdistelmälainalla nämä lainaan liittyvät menot pystytään vielä saamaan hallintaan, kun lainanhoitokulut saadaan pienemmäksi.

Mitä vaatimuksia yhdistelmälainan saamiseksi voi olla?

Yhdistelmälainan saamiseksi voidaan vaatia esimerkiksi tiettyä ikää. Luottohäiriömerkintöjä ei saa olla, ei ainakaan useimmiten. Tulopuoli pitää olla hallinnassa, jotta laina saadaan varmasti maksettua takaisin.

Mitkä tahot myöntävät yhdistelmälainoja?

Yhdistelmälainojen myöntäjiä voi hakea esimerkiksi hakukoneella. Internetissä on myös paljon hakupalveluita, joilla voi verrata eri tahoja, jotka myöntävät yhdistelmälainoja. Käytännössä mikä tahansa laina sopii yhdistelmälainaksi. Rahoituspalvelut haluavat kuitenkin useimmiten tietää, mihin tarkoitukseen lainaa haetaan. Lainojen yhdistämiseen sopivia lainoja tarjoavat muun muassa Rahalaitos, Lendo, Yhdistälainoja.fi, Zmarta, Rahatalo, Etua.fi sekä Lainavertailija.fi.

Mitä muuta yhdistelmälainoista on hyvä tietää?

Internetistä löytyy monenlaisia mahdollisuuksia yhdistelmälainan hankkimiseksi. Lainaa voi enimmillään saada jopa lähes kuusinumeroisen summan. Lainan takaisinmaksu saattaa olla pisimmillään jopa lähes parikymmentä vuotta. Usein lainan saamiseksi ei vaadita vakuuksia eikä takaajaa. Lainojen vertailupalvelujen käyttö on riskitöntä. Jos ei löydä sopivaa lainaa, voi hylätä tarjoukset. Verkkopankeissa lähetetyt tiedot useimmiten salataan, joten palveluiden käyttö on siltäkin osin turvallista.

10 Total Score

User Rating: Be the first one!