Matkalaina

Matkusta maailmalle matkalainan turvin

Mistä matkalaina? Maailma on täynnä toinen toistaan ihanampia paikkoja. Monet niistä tarjoavat hurjia elämyksiä ja toiset kutsuvat rentoutumaan luonnon rauhaan. Joka tapauksessa mahdollisuudet ovat monet sille, jolla on aikaa ja rahaa matkustaa. Aikaa on kaikille myönnetty sama määrä, mutta rahan kanssa voi olla toisin. Pankkitili voi nimittäin ammottaa tyhjyyttään juuri silloin, kun esimerkiksi kotimaan kurjat kelit olisivat tuuppaamassa matkaan jonnekin lämpimään. Täytyykö silloin vain luopua unelmistaan ja jäädä kotiin? Eihän toki, sillä aina voi kysyä matkalainaa ja tehdä matkansa sen turvin.

Mitä tarkoittaa matkalaina?

Matkalainaa voi hakea joko suoraan pankista siellä henkilökohtaisesti asioimalla. Vaihtoehtoisesti voi täyttää hakemuksen Internetissä joko pankille tai muulle rahoitusyritykselle. Usein näitä matkalainoja markkinoidaan kulutusluoton tai muun lyhyemmän lainan nimellä, kuten esimerkiksi matkarahana tai pikavippinä.

Matkalaina toimii kuitenkin käytännössä niin, että asiakas valitsee haluamansa yrityksen, jolta lainaa hakee. Hakumenettelyn jälkeen yritys tarkistaa hakijan luottokelpoisuuden ja myöntää lainan, jos tähän on edellytykset. Lainan myöntämisen jälkeen se siirtyy yleensä hakijan tilille melko nopeassa tahdissa ja sitten ei muuta kuin matkaa varaamaan.

Lainan myöntäjä ei tarvitse mitään selvitystä siitä, että minne lainanhakija aikoo matkustaa tai milloin. Sen sijaan tarkasti sovitaan lainan takaisinmaksuaika ja siihen liittyvät kustannukset.

Matkalainan suuruus ja kustannukset

Matkalainaa voi saada hyvinkin eri suuruisena ja sen kustannukset vaihtelevat paljon. Tämän vuoksi kannattaa käyttää aikaa ennen lainan hakemista juuri kustannusten selvittelyyn, jotta saa itselleen sen sopivimman vaihtoehdon. Vertailua voi tehdä esimerkiksi Internet-sivulla www.vertaa.fi.

Yleinen matkalainasumma on jotain 500 ja 20 000 euron välillä. Takaisin maksettaessa lainasumman lisätään korot, jotka ovat kulloinkin vallalla olevan korkotason mukaiset. Lisäksi on olemassa yrityskohtaisia muita kuluja, jotka jäävät lainanhakijan maksettaviksi. Tutustu myös palveluun Reissuluotto. Vertaile myös lainoja alla olevasta taulukosta.