Remonttilaina

Remonttilaina auttaa kodin kunnostuksessa

Mistä remonttilaina? Jossakin vaiheessa jokaiselle talolle ja asunnolle tulee eteen se paikka, kun nurkkia pitäisi alkaa kohentaa uuteen kuosiin. Usein kyse on vaikkapa putkiremontista tai katon uusimisesta. Tällaiset toimenpiteet ovat välttämättömiä, jotta asunto pysyy asumiskelpoisena ja sen arvo säilyy. Nämä toimenpiteet ovat kuitenkin kalliita ja saattavat jäädä vain unelmaksi, ellei rahaa ole osannut tai pystynyt ajoissa säästämään. Nykyään on onneksi hyvät mahdollisuudet saada remonttilaina, joten säästöttömänkään ei tarvitse päästää asuntoaan liian huonoon kuntoon.

Mitä remonttilainalla tarkoitetaan?

Nykyään lainamahdollisuuksia on useitakin, sillä lainaa voi hakea joko pankista tai joltakin muulta rahoitusyritykseltä, joiden tietoja löytyy Internetistä lukuisia. Monilla remonttilainan tarjoajilla on lisäksi Internet-sivuillaan laskurit, joiden avulla pystyy laskemaan kulutusluoton tarpeen suuruuden ja lainan todellisen kokonaissumman muine kustannuksineen.

Käytännössähän lainaa haetaan niin, että marssitaan joko pankkiin tai haetaan lainaa verkon kautta täytettävällä hakemuksella. Pankit saattavat haluta lainalle takaajan tai jotain muita vakuuksia, mutta varsinkin muiden rahoitusyritysten keskuudessa on yleistynyt tapa myöntää vakuudettomia lainoja. Näiden korot ja muut kulut ovat kylläkin yleensä pankkilainoja suuremmat, joten etukäteen kannattaa ottaa selville erilaisista vaihtoehdoista ja laskea itselleen se paras vaihtoehto niin hinnan kuin laadunkin suhteen.

Myönnetyn lainan voi sitten käyttää haluamallaan tavalla ja remontoida kodistaan sitä osaa, minkä itse kokee tarpeellisimmaksi. Mitään raportointivelvollisuutta rahan käytöstä lainan myöntäjälle ei yleensä ole.

Lainan saannilla on ehtoja

Aivan kuka tahansa ei kuitenkaan lainaa voi saada, sillä lainanhakijalla ei saa merkintöjä luottotiedoissaan. Hänen täytyy pystyä myös osoittamaan takaisinmaksukykynsä, mikä tapahtuu yleensä vakituisen työpaikan olemassaolon todistamalla. Monilla lainantarjoajilla on lisäksi ehtoja kansalaisuuden ja vakituisen osoitteen suhteen.